Opzet The Battles in het kort

Elke deelnemer krijgt 2 muziekstukken opgestuurd van ca 45 sec. Eén muziekstuk voor ronde 1 en één voor ronde 2. Iedereen krijgt dezelfde muziek. Op die muziek maak je een routine die je filmt en opstuurt. Via loting wordt bepaald tegen wie je gaat battlen. De winnaar van een battle gaat automatisch door naar ronde 2. Heb je de battle verloren, dan ga je door naar de Knock-out battles. Win je die battle, dan ga je ook door naar ronde 2. Het aantal battle rondes is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Uiteindelijk blijven er 2 deelnemers over in de finale.

We gaan werken met 4 klassen:

 1. jeugd 5 t/m 9 jaar
 2. jeugd 10 t/m 12 jaar
 3. junior/senior basis
 4. junior/senior midden/top

Inhoud routine

Je krijgt via mail alvast de muziek voor ronde 1 en ronde 2. Je maakt op beide muziekstukken een routine. Je hebt ruim de tijd om de 2 routines te maken. Uiteraard is het zo dat misschien de routine van ronde 2 niet wordt uitgezonden omdat je in ronde 1 afvalt. Maar ga je door naar de volgende ronde dan is het fijn dat je al een routine hiervoor hebt en niet snel nog een nieuwe routine hoeft te maken. We willen uiteraard wel graag het tempo in de uitzending van de battles houden.

De inhoud van de routine kan gelijk zijn aan een normale routine zoals op wedstrijd. Alleen dan natuurlijk een stuk korter. Je voert de routine uit in je wedstrijdtenue, met make-up en haardracht zoals op een reguliere wedstrijd. Het gaat bij de routine vooral om de combinatie dans/twirl en hoe je de muziek uitbeeld (muzikale synchronisatie). Een aaneenschakeling van moeilijke twirltechnieken gaat je geen overwinning  opleveren. Het is natuurlijk wel leuk als je aan het einde van je routine je tegenstander uitdaagt om te beginnen. We gaan ook niet letten op vloergebruik, sterker nog je mag een ruimte van ca. 3×3 meter gebruiken.

Voor jeugd deelnemers geldt dat men ook mag deelnemen met een attribuut, bijv poms of een lint. En zijn de 45 sec te lang voor je jeugddeelnemer…. dan mag je routine ook gewoon wat korter zijn.

Routine gemaakt en dan?

Film je routine en mail (eventueel via wetransfer) die naar lavita.bodycare@gmail.com
De video’s van de routines van degene die tegen elkaar battlen worden bij elkaar gemonteerd. Degene die battled komt vol in beeld, de foto  van de tegenstander komt in de hoek van het beeld.

Zorg ervoor dat je video niet van een grote afstand wordt opgenomen omdat we anders de uitvoering en  expressie niet goed kunnen zien. Let daarnaast op de volgende punten: 

 • Minimaal HD 720p (1280×720), maar het liefst Full HD 1080p (1920×1080)
 • Bestandsformaat .mp4
 • De opname moet horizontaal/landscape zijn!!!
 • Niet in- en uitzoomen (ivm kwaliteitsverlies)
 • De muziek moet goed hoorbaar zijn

Geef de video een duidelijke bestandsnaam: rondenr – klasse – je naam – vereniging.
Dus bijv: ronde1_juniorseniorbasis_Truus Jansen_twirlgirls
Of: ronde2_jeugd10tot12_klaartje karels_twirlgirls

De battles worden uitgezonden op YouTube. Uiteraard krijg je het programma.

Beoordeling

De beoordeling vindt plaats door coaches. Uiteraard door coaches die geen leerlingen hebben in de betreffende ronde. Je krijgt geen punten, direct na de battle geeft elk jurylid aan wie volgens hem de winnaar is. Omdat het online gaat wordt de uitslag van de jury vooraf opgenomen.

De jury kijkt naar de volgende onderdelen:

 1. Combinatie dans-twirl en hoe is dit op de muziek gezet. Muzikaliteit, visuele vertaling muziek
 2. Presentatie, expressie, energie, dynamiek, uitdagen van de tegenstander (op het einde van je routine)
 3. Technische uitvoering dans/baton

Degene die de battle wint gaat direct door naar de volgende ronde. Verlies je een battle? Geen probleem, dan ga je naar de Knock-out battle en maak je nog steeds kans om door te gaan naar de volgende ronde. Het aantal rondes is afhankelijk van het aantal deelnemers. Het kan voorkomen dat in een battle 3 deelnemers de strijd met elkaar aangaan. Of dit voorkomt is ook weer afhankelijk van het aantal deelnemers.

Je bent door naar de volgende ronde en dan?

Als je van ronde 1 door bent naar ronde 2 wordt er opnieuw geloot wie tegen wie gaat battlen. We gebruiken voor ronde 2 de routine die je al hebt opgestuurd.
Ben je uiteindelijk door naar ronde 3 (of verder), dan krijg je nieuwe muziek en maak je een nieuwe routine. 

Geef je snel op!

We hopen natuurlijk dat veel Gelderse en Flevo MT-ers deze uitdaging aan willen gaan. Je kunt je inschrijven via dit formulier: https://docs.google.com/forms/d/1s9J2NufCLRq294gJcOncBKaiFKJFyufeK2m5LWunaJs

Je kunt 1 deelnemer per formulier inschrijven.


Voor coaches: heb je leerlingen die meedoen? Stuur dan een mail naar lavita.bodycare@gmail.com
We sturen de muziek dan naar jou zodat je die kunt verspreiden onder je leerlingen.

De tijdsplanning ziet er als volgt uit:
1 maart: Start inschrijving
10 maart: sluiting inschrijven
31 maart: sluitingsdatum opsturen 2 routine

De datum van uitzending krijg je nog te horen. Dat is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en dus ook de tijd die de montage met zich meebrengt.