Algemene Ledenvergadering

10.00 uur aanvang
Naast de gebruikelijke onderwerpen zal de voorzitter van de taakgroep blaasmuziek Marcel Berendsen nadere informatie geven over de mogelijkheden en de onmogelijkheden van de concertconcoursen en de ophanden zijnde activiteiten, special voor de jeugd.

Taakgroepvoorzitter Piet Wouterse zal uitleg geven over de unieke festiviteiten die wij op marsgebied op stapel zetten, ook zeer geschikt voor de kleinere korpsen en groepen.

Pauze

Ca. 12.00 uur tot 12.30 lunch
U kunt aan de (stevige)lunch deelnemen tegen betaling van € 10,50, te betalen aan onze penningmeester voor aanvang van de lunch. (pinnen kan ook)

Kennismarkt

Ca, 12.30 uur aanvang Kennismarkt
Tijdens de kennismarkt zal over diverse zaken uitgebreid voorlichting gegeven worden.

1. Muziek Examen Plein

Vanaf heden worden de theorie-examens uitsluitend digitaal afgenomen, zowel voor blazers als voor slagwerkers. Het digitale gedeelte wordt verzorgd door Muziek Examen Plein. Deze organisatie verzorgt niet alleen de digitale examens maar stelt ook complete digitale cursussen en lesmethodes online beschikbaar, tegen een geringe vergoeding.De heer Lucas Segers van Muziek Examen Plein zal aanwezig zijn. Hij zal zowel de lessen als de examens demonstreren, u kunt zelfs digitale (proef) examens afleggen.Dit onderwerp is een “must” voor de jeugdleiders en docenten.Examensecretaris, Ap Reugebrink, is aanwezig en kan al uw vragen beantwoorden over de praktijkexamens, SOM examens en de planning van de theorie-examens.

2. Nieuw Reglement marswedstrijden.

Met ingang van 1 januari 2019 zijn de reglementen voor marswedstrijden totaal gewijzigd. De heer Roel van Raaij heeft meegewerkt aan de totstandkoming van deze nieuwe reglementen. Op de kennismarkt is hij aanwezig om alles uitgebreid toe te lichten, vragen te beantwoorden en tips te geven. Zeer belangrijk onderwerp voor instructeurs en tamboer-maîtres.

3. Overige activiteiten op marsgebied.

Er zijn nog drie activiteiten in voorbereiding.

  • 1 juni Marsfestival te Nijmegen
  • 15 juni Free Style marswedstrijden om de MBGF-cup te Elburg. ook zeer geschikt voor kleinere groepen.
  • 5 oktober indoor taptoe voor jeugdshowbands te Ede.De taakgroepleden, Wim van Norel, Patrice van Schie en Piet Wouterse kunnen u hier alles over vertellen.

4. Blaaskapellen.

De heer Jan Joris Helling van de Isseltaler Musikanten uit Rheden zal er zijn om u alles te vertellen over de Egerlander Blaaskapellen en de ophanden zijnde workshop met na afloop een grandioos concert door een van de beste blaaskapellen uit Europa.

5. Overig HaFaBra.

Onze taakgroepleden blaasmuziek, Jannette Vos en Henk Lensink zullen aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden met betrekking tot de concertconcoursen.Marcel Berendsen kan u alles vertellen over de plannen met betrekking tot het geplande jeugdfestival op 29 juni. Dit jeugdfestival zal een special opzet hebben en ook uitermate geschikt zijn voor de (kleinere) leerlingengroepen.In samenwerking met Tact Muziek worden plannen gemaakt voor een jeugdweekend, met concerten in diverse steden in de meivakantie van 2020.

6. Website en Social Media.

Dennis van Iersel kan u alles vertellen over onze nieuwe website, de digitale Klankwijzer en overige social media.

7. Insignes en medailles.

Onze jubileumfunctionaris, Wina Steert van Norel, kan u alles vertellen over de beschikbare insignes, medailles en oorkondes.

Bovendien zullen alle bestuursleden aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en voorlichting te geven.