Uit handen van burgemeester Marcouch heeft ATK Brass vanwege haar 50-jarig bestaan op vrijdag 26 januari de Koninklijke erepenning in ontvangst mogen nemen.

ATK Brass werd op 1 juni 1973 opgericht als Arnhems Trompetter Korps, kortweg het ATK. Al snel na de oprichting groeide de toenmalige marchingband uit tot een korps van formaat en wist zij haar plek te bemachtigen in de wereld van showbands. Vele hoogtepunten volgden zoals twee keer deelname aan de Internationale Taptoe Breda, taptoes in Duitsland, Frankrijk en Denemarken en natuurlijk organisatie van de eigen taptoes op de Markt en in de Rijnhal in Arnhem. Ook wist het korps tijdens mars-concoursen meerdere keren de titel Nederlands Kampioen te behalen.

Hoewel de lijst omvangrijk is mag de deelname tijdens de Koningsvaart in 2013 niet ontbreken waar het korps bij de inhuldiging van de nieuwe koning het kersverse Koningspaar muzikaal mocht ontvangen bij hun aankomst bij filmmuseum Eye in Amsterdam.

Op 1 januari 2017 was het tijd om het muzikaal anders te gaan doen waarbij de marsmuziek plaatsmaakte voor lichte populaire muziek en het muziekuniform werd vervangen door een hedendaags kostuum. Ook werd de werknaam aangepast naar ‘ATK Brass’. Een visuele en muzikale transformatie waarbij de naam ATK is behouden vanuit respect voor het verleden en ‘Brass’ werd toegevoegd omdat het verwijst naar de kleur van de meeste instrumenten. Een gouden greep, dat is inmiddels gebleken want de band geeft vele optredens in Arnhem en door heel Nederland.

Het jubileum is op 26 januari tijdens Uitnacht Arnhem in de culturele huiskamer Dudok Arnhem bekroond met de uitreiking van de ‘Koninklijke Erepenning’. De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen met speciale of buitengewone verdiensten. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor deze bijzondere verdiensten van de ontvanger.

ATK Brass is er bijzonder trots op de Koninklijke Erepenning te hebben mogen ontvangen uit handen van de burgemeester.

Voor informatie over ATK Brass, bezoek www.atkbrass.nl en de sociale media. “