I.v.m. de coronaperikelen hierbij een uiteenzetting van ons beleid.

De geplande concoursen in 2020 zijn allemaal afgelast i.v.m. de ingestelde maatregelen omtrent het coronavirus. De verenigingen die zich hiervoor hadden ingeschreven hebben bij ons en de KNMO de aantekening op “concours te zijn geweest” gekregen. Dit betekent dat zij binnen 5 jaar weer op concours “moeten” om aan de 5-jaarlijkse concoursverplichting te voldoen. De meeste verenigingen die zich voor dit jaar hadden aangemeld hebben zich reeds voor een concours in 2021 aangemeld, zij hebben bij ons voorrang gekregen t.o.v. nieuwkomers.

We hadden 13 maart 2021 reeds gepland en deze zat al vol met deelnemers van afgelopen maart, daarom hebben we 20 maart 2021 toegevoegd. Deze datum zit inmiddels ook al weer vol. Hierbij tevens een schrijven toegevoegd van het deelnemersveld betreffende deze twee geplande dagen.

Ook de concoursen van 20 en 27 november 2021 zitten al weer bijna vol met voorinschrijvingen van vooral deelnemers van november 2020. Deze verenigingen krijgen de eerste week van januari a.s. het inschrijfformulier voor definitieve deelname.

2020 telt niet mee als concoursjaar, dus als je b.v. in 2016 voor het laatst op concours bent geweest “moet” je uiterlijk in 2022 op concours om aan de 5-jaarlijkse verplichting te voldoen. Kunnen de concours in 2021 wederom niet doorgaan dan schuift e.e.a. weer een jaar door.

In 2022 houden wij concoursen op 12 maart, 19 en 26 november in de Hanzehof te Zutphen.

MBGF-verenigingen kunnen zich ten allen tijden voorinschrijven voor een door de MBGF georganiseerd concours.

Wij hopen dat de concoursen volgend jaar weer gewoon door kunnen gaan, echter wij zullen de richtlijnen van het RIVM/KNMO moeten opvolgen.