Verenigingsnieuws

Vacature dirigent A-orkest m/v Ons Genoegen Hattem

Fanfarekorps Ons Genoegen uit Hattem heeft 65 leden en bestaat naast het A-orkest uit een Studie-orkest, Percussion- en aspirantengroepje. De vereniging is lid van de Muziekbond Gelderland Flevoland (M.B.G.F.), welke Bond is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (K.N.M.O.).

Formeel mag het A-orkest nog uitkomen in de 1e divisie maar dit niveau wordt momenteel niet bereikt. Het orkest telt momenteel 33 leden. De repetities vinden plaats op de maandagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur, in het eigen repetitiegebouw de ‘Triangel’.

Fanfarekorps Ons Genoegen zoekt een dirigent die, aantoonbaar, minimaal de opleiding bachelor HAFABRA-directie heeft voltooid en die zich herkent in het volgende:

 • Op een heldere en gedreven manier leiding aan het orkest geeft;
 • Communicatief vaardig is;
 • Een balans kan vinden tussen presteren op niveau en plezierig muziek maken;
 • Over goede sociale en educatieve vaardigheden beschikt voor omgang met muzikanten van alle leeftijden;
 • Gevoel voor het verenigingsleven heeft;
 • Creatief, vernieuwend en stimulerend is, maar ook respect heeft voor de tradities binnen de vereniging;
 • Verantwoordelijk is voor de programmering van de concerten en regelmatig overleg met het bestuur en de contactpersoon van het A-orkest heeft;
 • Kan meedenken over de muzikale goei van het orkest;

Sollicitatieprocedure
Na een voorselectie maakt een sollicitatiegesprek en een proefdirectie, op maandag 14 of 28 mei, onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Op deze manier kunnen ook de leden van het orkest zich een oordeel vormen over de proefdirecties.

Mocht u belangstelling hebben voor bovengenoemde functie kunt u reageren door voor 5 mei a.s. een brief met motivatie en CV te sturen naar de voorzitter Martin Mulder, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen met de voorzitter, tel: 06-53924116.

Voor meer informatie over de vereniging kunt u tevens de website van de vereniging bekijken: www.onsgenoegenhattem.nl.

Concerto Primavera 2018

Op zaterdag 21 april geeft Harmonie Hatert o.l.v. Roger Ritzen haar jaarlijks Concerto Primavera. Dit jaar werkt het orkest samen met vrouwenkoor “Les Etoiles” om u een onvergetelijke avond uit te bezorgen.

Tijdens dit avondvullende programma hoort u klassiekers o.a. uit de rijke Europese muziek geschiedenis aangevuld met een aantal tijdloze stukken. In dit concert zal de Harmonie de dames van “Les Etoiles” tijdens een aantal nummers begeleiden. Daarnaast brengen beide ensembles ook eigen repertoire. Zonder te veel te verklappen zullen de Harmonie en “Les Etoiles” u onder andere leiden langs de Donau om, via Wenen, het leven en de liefde te vieren in Italië.

Een echt lente concert dus!

Wij hopen u allen te verwelkomen! 

Concerto Primavera 2018

 • Harmonie Hatert, m.m.v vrouwenkoor “Les Etoiles”.
 • Zaterdag 21 april Karel de Grote college, Wilhelminasingel 13-15 6524 AJ Nijmegen.
 • De deuren gaan open om 19:30, het concert start om 20:00.
 • De toegangsprijs is (onder voorbehoud) 5 euro voor volwassenen en 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

Meer informatie kunt u krijgen bij de secretaris van Harmonie Hatert, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.harmoniehatert.nl.
Volg ons ook op Facebook “Harmonie Hatert”.