Actueel nieuws

Zaterdag 15 juni 2019 mars- en showwedstrijden om de “MBGF CUP”

Op zaterdag 15 juni 2019  organiseert de MBGF weer het  Mars- en Showfestival “Free-Style” in Elburg.

Het Free-style festival spreekt (zo blijkt uit reacties van de voorgaande edities) de deelnemende verenigingen zeer aan.

De korpsen zijn geheel vrij in de keuze van het repertoire en vrij in hetgeen ze willen showen. Men is niet gebonden aan een reglement.  Uiteraard zal de vakkundige jury bij haar beoordeling wel rekening houden met de klasse waarin men uitkomt. 

Het festival dat dit jaar gehouden wordt op het sportveld van het Nuborgh College aan de Lange Wijden in Elburg, omvat twee disciplines. De korpsen kunnen uitkomen op het onderdeel mars of show. Het korps met het hoogste aantal punten is winnaar van de “MBGF CUP”, ongeacht in welke klasse men uitkomt.

Lees meer: Zaterdag 15 juni 2019 mars- en showwedstrijden om de “MBGF CUP”

Ben je muzikaal en tussen de 12 en 19 jaar? Schrijf je dan in voor het Prinses Christina Concours!

Klik op de afbeelding op naar de website te gaan. 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Inhoud collectieve overeenkomst KNMO/Buma

In het evaluatiegesprek dat de KNMO deze week heeft gevoerd met Buma, kwam aan de orde dat geconstateerd is dat veel verenigingen (nog steeds) niet op de hoogte zijn van de inhoud van de collectieve overeenkomst die de KNMO met Buma heeft afgesloten, als het gaat om  “wat valt er onder deze overeenkomst en wat niet’.

Het is altijd erg vervelend als een vereniging bijvoorbeeld  na afloop van een concert waaraan een betaalde (al dan niet professionele) solist heeft meegedaan, onverwacht geconfronteerd wordt met een factuur voor auteursrecht, terwijl  er vanuit was gegaan dat dit onder de collectieve overeenkomst zou vallen.

Lees meer: Inhoud collectieve overeenkomst KNMO/Buma

Verenigingen kunnen bijgaande subsisieaanbeveling gebruiken als handleiding bij de gemeentelijke subsidieaanvraag 2018

Klik hier om het bestand "subsidieaanbeveling 2018" te downloaden (PDF).