Over MBGF

Agenda

Examens

Cursusaanbod

CGN


Algemene Ledenvergadering MBGF 16 februari 2019

Op zaterdag 16 februari 2019 vindt de Algemene Ledenvergadering plaats in Loenen (Veluwe), dorpshuis De Brink. 
Noteert u vast deze datum in uw agenda; nadere bijzonderheden zoals onderwerpen “Kennismarkt” volgen zo spoedig mogelijk.

Op zaterdag 15 juni 2019 organiseert de MBGF het mars- en showfestival Free Style


Het Free-style festival spreekt (zo blijkt uit reacties van de voorgaande edities) de deelnemende verenigingen zeer aan. De korpsen zijn geheel vrij in de keuze van het repertoire en vrij in hetgeen ze willen showen. Men is niet gebonden aan een reglement. Uiteraard zal de vakkundige jury bij haar beoordeling wel rekening houden met de klasse waarin men uitkomt.

De MBGF concertconcoursen te Zutphen op 23 & 30 november 2019 zijn nu al VOL GEBOEKT

Mocht uw vereniging toch wensen deel te nemen aan een najaarsconcours 2019 dan verwijzen wij u naar een van de andere provinciale Bonden.

Uitslagen bondsconcours te Zutphen 17 en 18 november 2018

De eerste concoursdag in Zutphen is succesvol verlopen. De juryleden Danny Oosterman, Tymen Botma en Arnold Span hebben mooie jury verslagen geschreven waar de verenigingen mee verder kunnen.

UPDATE 18 november om 19:25 uur: Uitslagen van de 2e concoursdag toegevoegd.

 

 

Geslaagde MBGF kampioenschappen majorette/twirl op 3 november 2018 in 't Harde

Op zaterdag 3 november 2018 hebben de MBGF kampioenschappen majorette/twirl plaats gevonden. Volle tribunes in MFC Aperloo en prima resultaten.

Klik op 'lees verder' voor de uitslagen.

Ben je muzikaal en tussen de 12 en 19 jaar? Schrijf je dan in voor het Prinses Christina Concours!


MBGF & Muziek Examen Plein

Muziekbond Gelderland-Flevoland biedt haar leden de mogelijkheid om digitaal over de theorie- en praktijk leerstof t.b.v. het landelijke examen te beschikken. Hiertoe behoort  ook het digitaal afleggen van een proefexamen.  Lesboeken zijn niet meer nodig. De MBGF is tot een accoord gekomen met het Muziek Examen Plein, welke organisatie het systeem i.s.m. onder meer de MBGF heeft ontworpen. De kosten voor een onbeperkt gebruik  bedragen per vereniging 107,40 euro per jaar.

De MBGF biedt haar leden een maand gratis volledig gebruik aan (t.w.v 8,95 euro) zodat men een goed inzicht van de mogelijkheden van de digitale leer- en oefenomgeving kan krijgen, voordat tot het aangaan  van een jaarabonnement wordt overgegaan .”

Klik op "lees verder" om het document 'MBGF & Muziek Examen Plein' in te zien. 
Klik hier om de folder te downloaden. 

Privacy Policy MBGF 2018

Hoe gaat de MBGF om met uw persoonsgegevens en voor welke doeleinden worden deze gebruikt? Op deze vragen geeft de “Privacy Policy MBGF” een antwoord. De MBGF wil graag zo transparant mogelijk zijn, reden waarom dit document is opgemaakt. De Algemene Verordening Persoonsgegevens is mede de aanleiding tot vorenstaande.

Klik op "lees verder" om het document in te zien. 

Inhoud collectieve overeenkomst KNMO/Buma

In het evaluatiegesprek dat de KNMO deze week heeft gevoerd met Buma, kwam aan de orde dat geconstateerd is dat veel verenigingen (nog steeds) niet op de hoogte zijn van de inhoud van de collectieve overeenkomst die de KNMO met Buma heeft afgesloten, als het gaat om  “wat valt er onder deze overeenkomst en wat niet’.

Subsidieaanbeveling 2018     

De verenigingen kunnen de subsisieaanbeveling gebruiken als handleiding bij de gemeentelijke subsidieaanvraag 2018.
Klik op 'Lees verder' om naar het PDF-bestand te gaan. 

Hoe om te gaan met het kopiëren van bladmuziek?   

Voor het kopiëren van bladmuziek heb je in principe toestemming nodig van de rechthebbende(n). Of dit nu is omdat je een partituur wilt fotokopiëren zodat leden van de muziekvereniging er aantekeningen op kunnen maken, omdat je een gedeelte van de bladmuziek wilt publiceren in een programmaboekje, of bijvoorbeeld omdat je een afbeelding van notenschrift op je website wilt plaatsen. 

Klik hier voor het hele artikel 'Hoe om te gaan met het kopiëren van bladmuziek' door de KNMO. 

Nieuw insigne beschikbaar  

Nu ook insigne beschikbaar voor een 65-jarig jubileum: een verguld insigne met 2 robijntjes. Zie verder onder Insignes & Oorkondes.
 
 

KNMO

Documenten

Facebook

Fotoalbum MBGF

Sponsoren

Musidesk